Unicorn Kleurplaten

Unicorn kleurplaat 29Unicorn kleurplaat 23Unicorn kleurplaat 1Unicorn kleurplaat 20Unicorn kleurplaat 2Unicorn kleurplaat 9Unicorn kleurplaat 19Unicorn kleurplaat 21Unicorn kleurplaat 10Unicorn kleurplaat 16Unicorn kleurplaat 5Unicorn kleurplaat 28Unicorn kleurplaat 26Unicorn kleurplaat 30Unicorn kleurplaat 27Unicorn kleurplaat 7Unicorn kleurplaat 15Unicorn kleurplaat 8Unicorn kleurplaat 24Unicorn kleurplaat 25Unicorn kleurplaat 22Unicorn kleurplaat 4Unicorn kleurplaat 13Unicorn kleurplaat 14Unicorn kleurplaat 11Unicorn kleurplaat 12Unicorn kleurplaat 17Unicorn kleurplaat 3Unicorn kleurplaat 6Unicorn kleurplaat 18

Unicorn

Een Unicorn is een mythisch dier dat sinds de Oudheid wordt beschreven als een beest met een lange, puntige hoorn midden op zijn voorhoofd. De hoorn is kaarsrecht en heeft een spiraalvormige groef.

In de Europese volkscultuur werd de Unicorn vaak afgebeeld als een wit paard- of geitachtig dier met een lange hoorn en gekloofde hoeven (soms met een geitensik). In de Middeleeuwen en Renaissance werd het gewoonlijk gekarakteriseerd als een zeer wild dier uit de bossen, dat symbool stond voor zuiverheid en genade, dat alleen kon worden gevangen door een maagd.

Naast de leukste Unicorn kleurplaten hebben we ook kleurplaten van Eenhoorns. Bekijk ons overzicht van kleurplaten van Eenhoorns en combineer deze met de Unicorn kleurplaten die hier boven staan!