Calimero Kleurplaten

Calimero kleurplaat 3Calimero kleurplaat 9Calimero kleurplaat 1Calimero kleurplaat 10Calimero kleurplaat 4Calimero kleurplaat 2Calimero kleurplaat 5Calimero kleurplaat 6Calimero kleurplaat 7Calimero kleurplaat 8Calimero kleurplaat 11

Calimero kleurplaten

De leukste Calimero kleurplaten, Calimero is een tekenfilmserie met de gelijknamige tekenfilmfiguur in de hoofdrol. Calimero is een piep kleine kippenkuiken (helemaal zwart) in een nestje van allemaal gele kippenkuikens. Hij is ook wel te herkennen aan de witte eierkop op zijn hoofd.

Calimero werd in 1963 voor het eerst getekend door de in 2001 overleden Italiaanse tekenaar Toni Pagot. De avonturen van deze mooie kuiken gaan dus al heel ver terug! Zelfs de ouders van nu zijn er mee opgegroeid!

Voor het eerst is hij verschenen in een wasmiddel-reclame (Ava), hier was hij niet zwart maar gewoon heel vies en werd weer schoon door het wasmiddel.

Ontstaan van de naam van Calimero

De naam van calimero is ontstaan door de kerk waar de italiaanse kunstenaar Toni Pagot is getrouwd. kerk in Milaan waar Pagot was getrouwd heet: San Calimero. Een erg mooie naam die precies past bij het kippenkuiken met het stuk eierschil op zijn hoofd!

Ben je uitgekleurd op deze kleurplaten? Bekijk dan ook onze Astrix En Obelix kleurplaten, Donald Duck Kleurplaten of Doolholf kleurplaten!

Leukste Calimero kleurplaten

Calimero kleurplaten zijn een populaire manier om kinderen bezig te houden en hun liefde voor de kleine, zwart-witte kip te tonen. Ze kunnen zich urenlang vermaken door Calimero en zijn vrienden in te kleuren en te genieten van de avonturen die zij beleven.

Er zijn talloze verschillende Calimero kleurplaten beschikbaar, van klassieke scènes uit de animatieserie tot moderne afbeeldingen van Calimero en zijn vrienden. Sommige kleurplaten bevatten ook leuke opdrachten en puzzels, wat ze nog leuker maakt voor kinderen om te doen.

Calimero kleurplaten zijn ook een geweldige manier om kinderen bekend te maken met de liefdevolle en avontuurlijke wereld van Calimero. Ze kunnen leren over de verschillende vrienden van Calimero, zoals Priscilla en Deppy, en de uitdagingen waarmee zij te maken krijgen. Dit kan helpen om empathie te ontwikkelen voor anderen en om te leren hoe belangrijk vriendschap kan zijn.

Bovendien zijn Calimero kleurplaten een leuke manier om kinderen te helpen hun fijne motoriek te verbeteren. Door met kleurpotloden of stiften te werken, oefenen ze hun hand-oog coördinatie en precisie, wat kan helpen bij het leren schrijven en tekenen.

Calimero kleurplaten zijn ook een geweldige activiteit voor kinderen om samen te doen. Ze kunnen samenwerken om een kleurplaat in te kleuren of hun eigen Calimero-avonturen creëren met behulp van papier, knutsels en andere materialen. Dit kan ook helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het leren omgaan met anderen.

In het algemeen zijn Calimero kleurplaten een leuke en educatieve activiteit voor kinderen van alle leeftijden. Ze bieden urenlang vermaak en creativiteit, terwijl ze ook helpen bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden. Dus als je op zoek bent naar een leuke manier om je kinderen bezig te houden, overweeg dan om hen een Calimero kleurplaat te geven om in te kleuren.

Kleurplaten
    Letter Q