Calimero Kleurplaten

Calimero kleurplaat 1Calimero kleurplaat 2Calimero kleurplaat 10Calimero kleurplaat 3Calimero kleurplaat 5Calimero kleurplaat 8Calimero kleurplaat 9Calimero kleurplaat 6Calimero kleurplaat 4Calimero kleurplaat 7Calimero kleurplaat 11

Calimero kleurplaten

De leukste Calimero kleurplaten, Calimero is een tekenfilmserie met de gelijknamige tekenfilmfiguur in de hoofdrol. Calimero is een piep kleine kippenkuiken (helemaal zwart) in een nestje van allemaal gele kippenkuikens. Hij is ook wel te herkennen aan de witte eierkop op zijn hoofd.

Calimero werd in 1963 voor het eerst getekend door de in 2001 overleden Italiaanse tekenaar Toni Pagot. De avonturen van deze mooie kuiken gaan dus al heel ver terug! Zelfs de ouders van nu zijn er mee opgegroeid!

Voor het eerst is hij verschenen in een wasmiddel-reclame (Ava), hier was hij niet zwart maar gewoon heel vies en werd weer schoon door het wasmiddel.

Ontstaan van de naam van Calimero

De naam van calimero is ontstaan door de kerk waar de italiaanse kunstenaar Toni Pagot is getrouwd. kerk in Milaan waar Pagot was getrouwd heet: San Calimero. Een erg mooie naam die precies past bij het kippenkuiken met het stuk eierschil op zijn hoofd!

Ben je uitgekleurd op deze kleurplaten? Bekijk dan ook onze Astrix En Obelix kleurplaten, Donald Duck Kleurplaten of Doolholf kleurplaten!