Tom en Jerry Kleurplaten

Tom en Jerry kleurplaat 11Tom en Jerry kleurplaat 7Tom en Jerry kleurplaat 9Tom en Jerry kleurplaat 8Tom en Jerry kleurplaat 3Tom en Jerry kleurplaat 5Tom en Jerry kleurplaat 10Tom en Jerry kleurplaat 4Tom en Jerry kleurplaat 1Tom en Jerry kleurplaat 2Tom en Jerry kleurplaat 6Tom en Jerry kleurplaat Tom en Jerry kleurplaat

Tom en Jerry IKleurplaten

Je zult ze misschien nog wel herkennen van je eigen kindertijd! Tom en Jerry! De poes en de muis die meestal ruzie met elkaar maken. Meestal wint Jerry, omdat hij Tom te snel af is!

Deze avonturen komen ook terug in bovenstaande kleurplaten! Maak uren plezier met dit avontuur door een aantal vette kleurplaten uit te printen.

Naast deze toffe kleurplaten hebben we ook vette kleurplaten zoals die van Thomas de Trein, of als je toch liever bij het thema wilt blijven hebben we ook de meest vette dieren kleurplaten!

Hoe Heette Tom en Jerry?

Hoe Heette Tom en Jerry?

De  Tom en  Jerry Mouse werd in 1939 uitgevonden door William Hanna en Joseph Barbera. In de eerste aflevering "Puss Gets the Boots" worden Tom en Jerry  respectievelijk Jasper en Jinx genoemd. Of eigenlijk heet alleen de kater  Jasper en de muis  officieel naamloos.

Tom is een grijsblauwe huiskat (mogelijk Blauwe Rus) die een waardeloos leven leidt, terwijl Jerry een kleine bruine muis is die in hetzelfde huis woont. De twee zijn vrienden, maar als Toms baasje erachter komt, wordt Tom vervangen  door een kat die Jerry zal doden. Dit is de reden waarom Tom doet  alsof hij agressief, egoïstisch en pesterig is. Jerry kan ook gemeen zijn, maar hij is meestal een stuk slimmer dan Tom. Gewoonlijk verslaat Jerry Tom. In sommige films redden ze elkaar bij een noodgeval, gevaar of veelvoorkomend incident.

Tom en Jerry praten zelden met elkaar. De meeste andere ondersteunende karakters zijn aanwezig. Soms horen we Tom echter spreken. In Zoot Cat (1944) horen we hem spreken en in Solid Serenade (19466) horen we hem een ​​serenade zingen: 

Is You Is or Is You Aint My Baby van Louis Jordan. Co-regisseur William Hanna verzorgde de rest van het duetgeluid, inclusief de beroemde schreeuw van Tom (opgenomen door het begin en einde van Hanna haar schreeuw van de band te verwijderen,  alleen voor het grootste deel).

Kleurplaten
    Letter Q