Lego Kleurplaten

Lego kleurplaat 16Lego kleurplaat 11Lego kleurplaat 18Lego kleurplaat 3Lego kleurplaat 13Lego kleurplaat 1Lego kleurplaat 7Lego kleurplaat 17Lego kleurplaat 10Lego kleurplaat 9Lego kleurplaat 20Lego kleurplaat 2Lego kleurplaat 15Lego kleurplaat 4Lego kleurplaat 19Lego kleurplaat 14Lego kleurplaat 6Lego kleurplaat 8Lego kleurplaat 5Lego kleurplaat 12

LEGO Kleurplaten

LEGO is van een Deense Speelgoedfabrikant. Het zijn gekleurde blokjes en figuurtjes die je in elkaar kunt klikken. Het bedrijf is de grootste speelgoedfabrikant van Europa en de op 1 na grootste van de wereld.

Geschiedenis Lego

In 1916 begon de heer Kirk Christiansen in de Deense Stad Billund een houtbewerkingsbedrijfje. De eeste jaren maakte hij vooral meubels, maar vanaf 1932 ging hij ook aan de slag met het maken van speelgoed.

De naam LEGO is afgeleid van het woord "LEg GOdt" dat in het Deens speelgoed betekend. Later bleek het woord ook nog eens in het Latijns "Ik verzamel, ik kies en ik lees" te betekenen.

Na de tweede wereld oorlog begon hij met het gebruik van kunststof omdat dit steeds pouplairder werd na de oorlog. In 1947 begon het bedrijf met het maken van plastic bouwstenen (met de welbekende nopjes aan de bovenkant). In 1958 kwam er een super slimme update, door buisjes aan de onderkant van de blokjes te maken voor extra stevigheid.

Naast Lego Kleurplaten hebben we ook super vette Bouwplaten, hiermee kun je je eigen kleurplaten uitbouwen tot echte bouwwerken! Hoe vet is dat! En het past ook nog eens bij het Thema Lego!

Ook hebben we de leukste Minecraft kleurplaten! Leuke combinatie omdat het ongeveer gelijk is aan Lego.

Kleurplaten
    Letter Q