De Bereboot Kleurplaten

De Bereboot kleurplaat 8De Bereboot kleurplaat 2De Bereboot kleurplaat 4De Bereboot kleurplaat 7De Bereboot kleurplaat 1De Bereboot kleurplaat 3De Bereboot kleurplaat 10De Bereboot kleurplaat 9De Bereboot kleurplaat 6De Bereboot kleurplaat 5

De Bereboot Kleurplaten

Hierboven staan de leukste De Bereboot Kleurplaten! Print er een aantal uit en ga helemaal los op dit oude Nederlandse avontuur!

De Bereboot is een oude Nederlandse televisieserie die is geschreven door Lo Hartog van Banda. Deze serie werd uitgezonden tussen 1976 en 1978. Deze serie gaat over een boot die als bemanning drie beren heeft. Deze beren beleven allemaal verschillende avonturen. En dat maakt een Beren Boot Kleurplaat nou zo leuk om te kleuren!

Een leuk feitje: De vlag achter op de berenboot is een foutieve Nederlandse vlag. Hier heeft een schipper ooit een brief voor gestuurd naar de makers. Het antwoord hierop was dat er ooit voor een neutrale vlag is gekozen, het is dus geen foutje. Dit is gedaan omdat de serie dan ook makkelijk (en beter) uitgezonden kan worden in andere landen.

Naast beren hebben we ook verschillende andere Dieren Kleurplaten. Deze zijn ook allemaal super leuk om in te kleuren! Neem snel een kijkje op onze Dieren pagina voor de leukste kleurplaten die een leuke combinatie zijn met deze kleurplaten.

Ontstaan De Bereboot

De Bereboot is een Nederlandstalige kindertelevisieserie geschreven door Lo Hartog van Banda, die werd uitgezonden van 1976 tot 1978.

De film gaat over een boot met een bemanning van drie beren: Kapitein Brom, Maatje en Brilbeer. Ze beleven allerlei avonturen en bezoeken vele exotische eilanden. Na hun avontuur komen ze aan in hun thuishaven, waar ze een  limonade drinken bij het huis van de matroos tante Neel.

De afleveringen zijn geschreven door Lo Hartog van Banda,  ook wel bekend  als de auteur van Ti-ta Tovenaar en  zijn werk bij  Toonder Studios. De serie werd sinds 1976 dagelijks uitgezonden door de NOS, daarna moest de zender in het voorjaar van 1977 stoppen vanwege financiële omstandigheden.

Vanaf het najaar van 1977 nam de AVRO de serie over, met  wekelijkse afleveringen op  zaterdagavond. In totaal zijn er 07 afleveringen van de serie gemaakt. Toen  AVRO in 1977 de serie  overnam, werden  nieuwe hoeden en hoofddeksels gebruikt. In 1982 herhaalde de NOS van maandag tot en met zaterdag afleveringen uit de periode 1976, toen het kinderprogramma Sesamstraat op vakantie was.

Vanaf 1991 verscheen TROS met serieherhalingen, NOS- en AVRO-afleveringen. De NOS-afleveringen werden samengevoegd tot grotere delen  en het NOS-eindlied werd vervangen door AVROs, aangezien de serie niet dagelijks werd herhaald. In het laatste deuntje van de NOS werd "Tot morgen" gespeeld.

Ook leuk: Kleurplaten van de Fabeltjeskrant

Kleurplaten
    Letter Q