Astrix En Obelix kleurplaten

Hier staan de leukste Astrix En Obelix kleurplaten die met veel liefde zijn gemaakt! In totaal hebben we hieronder 10 kleurplaten. Deze kleurplaten worden beschikbaar gesteld door Gratis-kleurplaten.nl!

Print of download nu gratis jeAstrix En Obelix kleurplaat en begin direct met kleuren! Natuurlijk is het ook mogelijk om de kleurplaat die je uitkiest te delen via Whatsapp, Facebook en Twitter!

Heb je alle 10 ingekleurd? Dan staan er nog genoeg leuke andere kleurplaten met diverse thema's online!
Astrix En Obelix 1Astrix En Obelix 2Astrix En Obelix 3Astrix En Obelix 4Astrix En Obelix 5Astrix En Obelix 6Astrix En Obelix 7Astrix En Obelix 8Astrix En Obelix 9Astrix En Obelix 10

Wat is Astrix en Oblix

Asterix en Obelix is een Franse stripreeks met in de hoofdrol Galliër. De stripserie is getekend door tekenaar Albert Uderzo en de scenario’s zijn gemaakt door René Goscinny. Deze twee leerde elkaar kennen in Brussel (België).

De strip is uitgebracht in meer dan 70 landen en vertaald in ruim 100 verschillende talen. In totaal zijn er ruim 350 miljoen exemplaren verkocht, waarbij de meest verkochte strip in Europa “Astrix” is.

Na het overleiden van Goscinny in 1977 ging Uderzo alleen door met het uitbrengen van de strip. De naam van Goscinny staat nog altijd op de strips die na zijn dood gemaakt zijn, dit om hem te eren.

De laatste waar Goscinny aan meewerkte verscheen twee jaar na zijn dood, dit was “Asterix en de Belgen”.

Ontsaan Astrix en Obelix

Het eerste verhaal verscheen oorspronkelijk in het Franse stripblad Pilote. Deze publicatie stond direct in het eerste nummer van Pilote dat verscheen op 29 oktober 1959.

Astrix en Oblix in Nederland

In Nederland werden de verhalen geplaatst in het stripweekblad Pep.