Mandelas Kleurplaten

Mandelas kleurplaat 1Mandelas kleurplaat 2Mandelas kleurplaat 3Mandelas kleurplaat 4Mandelas kleurplaat 5Mandelas kleurplaat 6Mandelas kleurplaat 7Mandelas kleurplaat 8Mandelas kleurplaat 9Mandelas kleurplaat 10Mandelas kleurplaat 11Mandelas kleurplaat 12Mandelas kleurplaat 13Mandelas kleurplaat 14Mandelas kleurplaat 15Mandelas kleurplaat 16Mandelas kleurplaat 17Mandelas kleurplaat 18Mandelas kleurplaat 19Mandelas kleurplaat 20Mandelas kleurplaat 21Mandelas kleurplaat 22Mandelas kleurplaat 23Mandelas kleurplaat 24Mandelas kleurplaat 25

Werking van Mandala's

De Mandala kleurplaat heeft een rustgevende werking. Het is een kleurplaat die bepaalde vormen heeft en rustgevend is door het inkleuren van de vakjes.

Er zijn verschillende soorten Mandala kleurplaten, van de algemene ronde vorm, symbolen tot hele afbeeldingen met de welbekende vakjes kleurplaten.

Over het algemeen zijn alle mandala's gerangschikt tot een bepaald middelpunt waar je naar toe werkt of vanuit werkt.

Wist je dat Mandala's echt goed voor je zijn om gezond te blijven? Je gebruikt namelijk je rechter hersenhelft tijdens het kleuren van Mandala's. Deze kant wordt ook wel de creatieve kant genoemd van de hersenen. Het is belangrijk deze kant ook te blijven trainen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor de nodige ontspanning in de geest!

Beste manier om mandala te kleuren

Belangrijk is dat je echt even de tijd neemt voor je begint met het inkleuren van een Mandala. Echt even weg van je werk of andere bezigheid. Totaal ontspannen en even je hoofd leeg maken. Het zijn ook wel stres kleurplaten.

Het is bewezen dat kleuren stres kan verminderen. Het is een stuk beter om deze kleurplaten te kleuren dan dat je je creativiteit kwijt moet op kinder kleurplaten, wat natuurlijk ook erg ontspannend kan zijn!