Jip en Janneke Kleurplaten

Jip en Janneke kleurplaat 1Jip en Janneke kleurplaat 3Jip en Janneke kleurplaat 5Jip en Janneke kleurplaat 7Jip en Janneke kleurplaat 4Jip en Janneke kleurplaat 2Jip en Janneke kleurplaat Jip en Janneke kleurplaat 6Jip en Janneke kleurplaat

Jip en Janneke Kleurplaten

Jip en Janneke Kleurplaten We hebben een groot aanbod van Jip en Janneke kleurplaten! Annie M.G. Schmidt in de jaren 1950 een aantal korte verhalen voor kinderen, die wekelijks verschenen in het dagblad Het Parool.

Op 13 september 1952 verscheen het eerst verhaal in Het Parool. Het verhaal ging er over dat Jip het nieuwe buurmeisje is van Janneke. Het laatste verhaal van Jip en Janneke verscheen op 7 september 1957.

Een Jip en Janneke kleurplaat gaat dus erg ver terug in de tijd, maar ook bij de jeugd die nu opgroeit is dit nog razend populair! Andere figuren (zoals Bumba, Dora en Diddl) zijn misschien nieuw. Maar de oude toffe avonturen van Jip en Janneke mogen zeker niet achterblijven en vergeten worden!

Verhalen Jip en Janneke

De verhalen gaan over het dagelijks leven van Jip en Janneke, die naast elkaar wonen. Ook belangrijk in de verhalen zijn de hond Takkie en de poes Siepie. De meeste verhalen spelen zich af rond het huis van de twee.

De ouders van Jip en Janneke komen er ook geregeld in voor. Het meest komt de moeder van Jip voor in de verhalen.

Takkie kleurplaat

Opzoek naar een Takkie kleurplaat? Ook deze staat hierboven! Takkie is de hond van Jip en Janneke! En die kan natuurlijk niet ontbreken in het overzicht hierboven! Misschien wil je wel een toffe kleurplaat dat Jip en Janneke Takkie afdrogen? Of wil je een andere kleurplaat waar Takkie in naar voor komt!

Een Takkie tekening, hoe vet is dat om in te kleuren!

Kleurplaten
    Letter Q