Pinokkio Kleurplaten

Pinokkio kleurplaat 7Pinokkio kleurplaat 3Pinokkio kleurplaat 6Pinokkio kleurplaat 13Pinokkio kleurplaat 2Pinokkio kleurplaat 4Pinokkio kleurplaat 8Pinokkio kleurplaat 14Pinokkio kleurplaat 9Pinokkio kleurplaat 10Pinokkio kleurplaat 1Pinokkio kleurplaat 5Pinokkio kleurplaat 11Pinokkio kleurplaat 12Pinokkio kleurplaat 9Pinokkio kleurplaat 8Pinokkio kleurplaat 12Pinokkio kleurplaat 11Pinokkio kleurplaat 14Pinokkio kleurplaat 1Pinokkio kleurplaat 2Pinokkio kleurplaat 7Pinokkio kleurplaat 4Pinokkio kleurplaat 13Pinokkio kleurplaat 10Pinokkio kleurplaat 3Pinokkio kleurplaat 6Pinokkio kleurplaat 5

Pinokkio Kleurplaten

Pinokkio (Pinocchio) is een Amerikaanse animatiefilm uit 1940 van Walt Disney Pictures en hun tweede langspeelanimatiefilm. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carlo Collodi uit 1883.

Naast dit vette avontuur in kleurplaten hebben we ook nog vele andere series waar we kleurplaten van hebben! Denk bijvoorbeeld aan De Bereboot kleurplaten, Kleurplaten van Calimero of van de Fabeltjeskrant.

Pinokkio (Boek)

Pinocchio (Italiaans: dennennaald) is de houten hoofdpersoon in het boek van de Italiaanse auteur Carlo Collodi, gepubliceerd in 1883 met de titel De avonturen van Pinocchio. Het boek was meteen een succes en werd in vele talen vertaald (1915 in het Nederlands). Het is ook vele malen gefilmd, met de Walt Disney-film uit 19
0 als de beroemdste.

Hoewel het een klassieker voor kinderen is geworden, is het niet alleen voor kinderen geschreven. Pinokkio zag vanwege zijn eigen domheid allerlei onaangename dingen en werd zelfs een keer opgehangen. Hij overleefde echter omdat een houten pop gewoon niet kon stikken. Aan het einde van het boek verandert Pinocchio uiteindelijk in een mensenkind. Collodi toont ook zijn gevoel voor ironie en allegorie in het werk. 

Critici concludeerden dat het werk niet alleen als kinderboek diende, maar ook een allegorie was op de rigide samenleving van die tijd en het contrast liet zien tussen maagdelijkheid en formele vorm en het vrije instinct volgde. Aanvankelijk werd dit boek niet geschikt geacht voor "topklasse" gehoorzame kinderen (vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Nederlandse Pietje Bell). 

Het boek onderscheidt zich ook vanuit pedagogisch oogpunt door de overeenkomsten tussen een marionet die een jongen wordt en een volwassen kind. Carlo Collodi is een vrijmetselaar en sommigen speculeren dat onder meer rigide maatschappijkritiek en het thema van de transformatie van overdreven poppen naar onafhankelijke mensen door hem geïnspireerd zijn.

Kleurplaten
    Letter Q